Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019

Άφιξη 85 μεταναστών με λέμβους στο Φαρμακονήσι


Άφιξη 85 μεταναστών με λέμβους στο Φαρμακονήσι
Νέες διασώσεις μεταναστών από το Λιμενικό στο Φαρμακονήσι, σε δύο ξεχωριστά περιστατικά το βράδυ του Σαββάτου και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.
Συγκεκριμένα στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, πνευστή λέμβο με επιβαίνοντες τους αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του  σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην προβλήτα Φαρμακονησίου.
Επιπλέον, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανατολικά του Φαρμακονησίου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην προβλήτα Φαρμακονησίου.
Προανάκρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου