Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Τα κλαδιά των δένδρων -πεύκων ακουμπούν στους τοίχους, την στέγη του ΚΈΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ. Σε περιπτωση πυρκαγιας θα κινδυνέψει κόσμος!! Φώτο!!

Σοβαρη αμέλεια ο μη καθαρισμός από πευκοβελόνες , κλαδιά και χόρτα οπως επίσης και από τα κλαδιά των πεύκων που ακουμπούν στην στέγη του ΚΈΝΤΡΟΥ Υγείας Νεμεας! Αναρωτήθηκε κανεις από τους υπευθύνους το μπωρεις να συμβεί σε περίπτωση πυρκαγιάς; Αμέλεια όπως τονίζει το ΠΣ, είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες δασικών πυρκαγιών και καταστροφής του φυσικού πλούτου της χώρας, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες ζέστης και ξηρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίες ευνοούν την γρήγορη εξάπλωση.

Τα μέτρα θα  πρέπει να λαμβάνονται
και από τους πολίτες αλλά και από τους Δήμους, σύμφωνα με τον αναλυτικό κατάλογο που κατάρτισε η Πυροσβεστική, με βάση τα στατιστικά στοιχεία και την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, για τα αίτια των πυρκαγιών.Πρεπει να δημιουργηθη μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ καθαρίζοντας, τα ξερά χόρτα, τα φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά από τα πεύκα.
Να απομακρυνθούν  τα ξερά κλαδιά από τα δένδρα και τους θάμνους.
Δεν πρέπει  τα κλαδιά των δένδρων -πεύκων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη του ΚΈΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, σε περίπτωση πυρκαγιάς  θα κινδυνέψουν ασθενείς,γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου