Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Εντοπιστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων


Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, ως πλαστογράφος
Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκε πρωινές ώρες της 11-7-2018 στα Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Συνελήφθη, ένας 33χρονος αλλοδαπός, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στα Πατήσια, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με δυνατότητα εξ’ αρχής κατάρτισης πλαστών εγγράφων ή νοθείας γνησίων, τα οποία προορίζονταν για την νομιμοποίηση της παραμονής καθώς και για τη προώθηση των ενδιαφερομένων από και προς τη Χώρα μας.
Όπως διαπιστώθηκε από την παράνομη δράση του αποκόμιζε χρηματικά κέρδη, που κυμαίνονταν από 300 έως 1.200 ευρώ ανά έγγραφο, ανάλογα με το είδος αυτού, τη χώρα προέλευσης, το είδος και τη ποιότητα της πλαστογραφίας.
Ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε, απαρτίζονταν από εκτυπωτές πλαστικών καρτών, θερμοκολλητές εγγράφων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνημα scanner, σφραγίδες και μήτρες σφραγίδων καθώς και διάφορα εργαλεία (κοπίδια, κλωστές, ζελατίνες κτλ).
Από την περαιτέρω έρευνα στο εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω αμφιβόλου γνησιότητας, έγγραφα:
  • Είκοσι πέντε (25) δελτία ταυτότητας διαφόρων Χωρών
  • Τρείς (3) άδειες διαμονής
  • Ένα (1) διαβατήριο
  • Δύο (2) διπλώματα οδήγησης
  • Μία (1) κάρτα Ευρωπαίου Πολίτη
Επιπλέον, κατασχέθηκαν πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου, το χρηματικό ποσό των -285- ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Από την περαιτέρω έρευνα, εξακριβώθηκε ότι δέκα (10) από τα κατασχεθέντα έγγραφα, είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα ως κλαπέντα-απολεσθέντα.
Ο 33χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για όμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου