Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Οχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που αποτελεί το επιστέγασμα του "εργασιακού μεσαίωνα".

Γραφει ο Μιχαλης Μεζινης Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Κορινθιας. Οχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που αποτελεί το επιστέγασμα του "εργασιακού μεσαίωνα". Το μέτρο αυτό χτυπάει στην καρδιά των δικαιωμάτων των αυτοαπασχολουμενων οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων, γενικευμένη ελαστική εργασία, ένταση της εκμετάλλευσης, ακόμα και αποδιοργάνωση της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής.

Είναι προπομπός και οδηγός νέων ανατροπών για όλους σχεδόν τους κλάδους. Το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας μας αφορά ολους και ιδιαίτερα τις γυναίκες  τη νεολαία ,όλο το λαό, που πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα να υπάρχει σταθερή ημέρα ανάπαυσης για όλους.
Την ίδια στιγμή οδηγεί τα μικρά εμπορικά καταστήματα -όσα δεν έχουν ήδη βάλει λουκέτο, εξαιτίας της φορολογικής λαίλαπας, της φτώχειας του λαού και της φοροληστείας- ακόμα πιο μαζικά στο κλείσιμο, λόγω των αυξημένων λειτουργικών εξόδων 
Οι ισχυρισμοί ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα τονώσει την αγορά είναι προκλητικοί, σε μια περίοδο που έχουν τσακιστεί οι μισθοί και οι συντάξεις, που εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.
Είναι ανάγκη,  οι αυτοαπασχολούμενοι , με κοινό αγώνα, να ορθώσουμε τείχος στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, να διεκδικήσουν με  νομοθετική κατοχύρωση την κυριακάτικη αργία.
Η λύση βρίσκεται στην κοινωνική συμμαχία για την οριστική ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τους επαγγελματιες και τους αυτοαπασχολούμενους, ο δρόμος της  υπεράσπισης των δικών μας αναγκών και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου