Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Μιχαλης Μεζινης. Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεσμός πολύ ψηλά στις προτεραιότητες, για όλους εκείνους που πιστεύουν, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη


Γράφει ο Μιχαλης Μεζινης.   Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεσμός πολύ ψηλά στις προτεραιότητες, για όλους εκείνους που πιστεύουν, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, πως είναι η εξουσία που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη. Γι’ αυτούς που θέλουν και μπορούν να εργαστούν και να αγωνιστούν ακούραστα.Πόλεις και χωρια με κοινωνικό πρόσωπο, με ανάπτυξη που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών. Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να έχουμε όραμα. Και ιδέες προοδευτικές. Και να πιστεύουμε  στη λήψη αποφάσεων με δημοκρατία και διαφάνεια.
Το αποτέλεσμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θα καθορίσει την πορεία και την προοπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται ενώπιον νέων προκλήσεων. Γι’ αυτό και επιβάλλεται η ενίσχυση της για να ωφεληθεί η κοινωνία, για να ενισχυθεί η σχέση της τοπικής εξουσίας με τον δημότη.
Οι συνδημοτες μας πρεπει να επιλεξουν ανθρωπους που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να υπηρετείς τον άνθρωπο και να προέρχονται  από τα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας και να έχουν τη θέληση, τη βούληση και την ικανότητα να προσφέρουν.
Ο σεβασμός, η ευθύνη, η αγάπη προς το δήμο και τους δημότες είναι τα μετρήσιμα κριτήρια. Το όραμα των δημοτών και το όραμα των δημοτικών αρχόντων πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία γραμμή για να μπορέσει να υλοποιηθεί. Και χρειάζονται άνθρωποι που μπορούν, που θέλουν και έχουν όρεξη για να παλέψουν για το καλό του τόπου μας, για το καλό των συμπολιτών μας. Χρειάζονται άνθρωποι που θα αποδείξουν στην πράξη την κοινωνική τους ευαισθησία, άνθρωποι που θα μπορέσουν να επενδύσουν σε τομείς, όπως η παιδεία, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο αθλητισμός, για να παμε ακόμη ένα βήμα μπροστά. Με εκτιμηση: Μιχάλης Μεζινης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου