Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Σύλλογος SOSTETO Χιλιομοδιου.Στη μάχη με τη φωτιά… εθελοντικά

Γραφει ο Μιχαλης Μεζινης. Μια ομάδα συμπολιτών μας αφήνουν τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους και με την πρώτη επείγουσα κλήση για πυρκαγιά τρέχουν να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. 


Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο εθελοντής δεν πληρώνεται, αλλά βρίσκεται εκεί αμισθί για να προστατεύσει την περιουσία μας, το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον μας, και μερικές φορές την ίδια τη ζωή μας. Οι εθελοντές δεν «σκοτώνουν» απλά την ώρα τους… Πολλοί από αυτούς είναι σκληρά εργαζόμενοι πολίτες, που δεν εγκαταλείπουν τις επάλξεις ακόμα και αν τους έχει χτυπήσει βάναυσα η οικονομική κρίση. Ίσως τώρα μάλιστα, να έχουν πεισμώσει περισσότερο…
Πολλοί συμπολιτες μας και οχι μονο εκφράζουν μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση για την εθελοντική ομάδα. Για να κερδηθεί όμως αυτός ο σεβασμός, πίσω από την τελική προσπάθεια – την άμεση παρέμβασή τους στις πυρκαγιές - υπάρχει ένα τεράστιος αόρατος όγκος δουλειάς, εξίσου σημαντικός. Η διαφάνεια στα οικονομικά, η λειτουργία μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και ο σεβασμός γραπτών και άγραφων κανόνων του εθελοντισμού, δεν είναι καθόλου αυτονόητος ούτε εύκολος. Απαραίτητο συστατικό είναι το αξιοζήλευτο πνεύμα συνεργασίας και οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν επιτρέψει τον συντονισμό με το Πυροσβεστικό Σώμα και τους συναρμόδιους φορείς. Η καλλιέργεια τέτοιων επιτυχημένων σχέσεων θέλει «κόπο και τρόπο» από όλες τις πλευρές.
Στη φετινή κοινή εκστρατεία για την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή ο   Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Χιλιομοδιου SOSTETO θα  παίξει  καθοριστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου