Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Αναστάσιος Ηλίας."Θέμα με το νερό στο Χιλιομόδι"

Γραφει ο Αναστάσιος Ηλιας."Θέμα με το νερό στο Χιλιομόδι"
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται, όπως μαθαίνω, αλλά έχω βιώσει και προσωπικά, πολλές διακοπές της υδροδότησης στο Χιλιομόδι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ωστόσο για τα αίτια αυτών των διακοπών.
Επειδή το καλοκαίρι προμηνύεται ζεστό και πολλοί έχουμε ανθρώπους με προβλήματα υγείας, επιβάλλεται να έχουμε σύντομα ενημέρωση για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.  Είναι εξαιτίας βλάβης του δικτύου? Λόγω έλλειψης αποθεμάτων? Τί φταίει? Ως δημότης που πληρώνω πάντα εγκαίρως την ΔΕΥΑΚ φρονώ ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση.
Με αφορμή τα παραπάνω σημειώνω άλλωστε ότι σαν δημοτική επιχείρηση η ΔΕΥΑΚ πρέπει βάσει και του Κανονισμού της και των αρμοδιοτήτων που έχει (αντίστοιχη της Ε.ΥΔ.Α.Π.) να μεριμνεί σχετικά.
Ως παρέκβαση αναφέρω επίσης ότι καλό (και απαραίτητο) είναι να υπάρχουν διευκολύνσεις προς οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας δεδομένου ότι το νερό δεν είναι πολυτέλεια αλλά ζωή. Ωστόσο για να είμαι δίκαιος τα τελευταία χρόνια μία σειρά από διατάξεις (ιδίως του νόμου 4321/2015=100 δόσεις) βρήκαν εφαρμογή και στον χώρο του νερού. Αν κάποιοι αμέλησαν τις υποχρεώσεις τους και δεν έκαναν ούτε δοσοποίηση εκ των πραγμάτων πρέπει να υποχρεωθούν σε καταβολή.

Αναστάσιος Ηλίας
Δικηγόρος Αθηνών
Υπ. ΔΝ Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου