Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Αναστάσιος Ηλίας. "Εκλογές Δήμου Κορινθίων"

"Εκλογές Δήμου Κορινθίων"
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται αυτό το διάστημα στον Δήμο μας με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, αφού ένα και πλέον έτος πριν την διεξαγωγή τους έχουμε ήδη τις υποψηφιότητες Πνευματικού, Σταυρέλη, Χασικίδη (κατά αλφαβητική σειρά) και ενδεχομένως και Πανταζή, αν και προσωπικά δεν θεωρώ ότι τελικά ο κ. Πανταζής θα κατέβει ως επικεφαλής παράταξης.

Οι παραπάνω εξελίξεις, κατ εμέ, είναι θετικές, αν και εκ πρώτης όψεως η έναρξη της προεκλογικής περιόδου τόσο νωρίς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του δήμου και στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των προγραμματισθέντων έργων.
Ειδικότερα καταρχάς η πληθώρα των υποψηφίων (ειδικά στον χώρο στον οποίο προσωπικά ανήκω) είναι θετικό σημάδι καθώς οι τοπικές αυτοδιοικήσεις πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικές και να προκύπτουν από συνεννοήσεις. Όλοι έχουμε πολιτικές απόψεις και ιδεολογίες, αλλά το νερό, η αποχέτευση, τα απορρίματα (τα οποία δυστυχώς κατακλύζουν την περιοχή μας, η οποία έχει καταντήσει χωρίς την θέλησή μας και κατά παράβαση υγιεινομικών, περιβαλλοντικών και άλλων κανόνων χωματερή ενός δήμου 50.000 κατοίκων, καθ' υπέρβαση των δυνατοτήτων της), η προστασία του περιβάλλοντος κλπ μας αφορούν  όλους είτε είμαστε δεξιοί είτε αριστεροί κλπ. Δεν γίνεται λοιπόν το 2018 να έχουμε μόνο έναν υποψήφιο από κάθε παράταξη όπως συμβαίνει σε κεντρικό επίπεδο. Η άμεση δημοκρατία με την εφαρμογή της αναλογικότητας (που επικροτώ την εφαρμογή της) θα πρέπει να είναι βασικό χαρακτηριστικό των εκλογών αυτών.
Δεύτερον καλό είναι οι πολίτες να γνωρίζουν τί προτίθεται να κάνει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος αρκετό διάστημα πριν τις εκλογές. Η πενταετία είναι μεγάλο διάστημα οπότε αν και γενικά γνωρίζουμε πχ τον χαρακτήρα του Χασικίδη, την εμπειρία του Σταυρέλη κλπ είναι θεμιτό ότι ένα χρόνο και πλέον θα μας λένε τί θα κάνουν.
Εδώ θα είμαστε να τα δούμε.

                Αναστάσιος  Ηλίας
               Δικηγόρος Αθηνών
            Υποψ. Διδάκτωρ Νομικής
                 Σχολής Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου