Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Κωσταντινος Ταγαρας.. ΤΟ «ΔΙΔΥΜΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ» ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
     Ιανουάριος 2015. Λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, αρκετοί ψηφοφόροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη σοβιετικού τύπου επέλαση της Αριστεράς στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας. Πολλοί, ανάμεσα σε αυτούς και η αφεντιά μου, τους χαρακτήριζε το λιγότερο υπερβολικούς...
Όταν δε επέμεναν μονολογούσαμε πως «ορισμένοι δεξιοί δεν μπορούν να δεχθούν την επικράτηση των αριστερών στις εκλογές, αναζητώντας καταφύγιο στα εμφυλιοπολεμικά μίση που ρήμαξαν την πατρίδα μας».

    Σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, οι περισσότεροι εξ' ημών κρούουμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Μετανιώνουμε για τη χλιαρή μας αντίδραση στην εγκαθίδρυση ενός πολιτικού υβριδίου που όμοιό του δεν είχε εμφανιστεί στην ελληνική πολιτική ιστορία. Η Αριστερά αγκαλιά με την Άκρα Δεξιά. Και από κάτω, ο λαϊκισμός, η διαφθορά, η ρουσφετολογία, ο διχασμός και η μιζέρια επευφημούν, καθώς τα συμφέροντά τους προάγονται.

    Κάθε μέρα που περνά η χώρα μας βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο βούρκο της εξαθλίωσης με τον κυβερνητικό θίασο να πανηγυρίζει, καθώς για ακόμη δύο χρόνια θα έχει τη δυνατότητα να δίνει ελεύθερα παραστάσεις. Τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Η τελευταία επιτυχία τιτλοφορείται «Τα βλήματα εμπορεύονται βλήματα» και μαζί με τον πάταγο εντός συνόρων έχει ανοίξει τα φτερά της και κατά Σαουδική Αραβία μεριά.

    Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους φυσικά το αχτύπητο δίδυμο. Οι σιαμαίοι της πολιτικής. Οι Μπόνι και Κλάιντ. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος μάγεψαν έτι μία φορά το Κοινοβούλιο εχθές με τους πύρινους λόγους τους περί συμφερόντων και απειλών που δέχονται από «σκοτεινούς κύκλους». Από τη μία ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αφήσει για λίγο στην άκρη τη, διανθισμένη με πούρα και χρυσά μανικετόκουμπα, διανομή του κοινωνικού μερίσματος (άσχετα αν ακόμη κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για μία πρώτη βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής) και να καλύψει τον πολιτικό του συνεταίρο. Λησμονώντας το λόγο σύγκλησης της ολομέλειας, έβαλε ξανά την κασέτα του Παπασταύρου και της Μαρέβας προσπαθώντας μάταια να αποδείξει πόσο καθαρή είναι η κυβέρνησή του. Το κλου φυσικά της ομιλίας του ήταν η σίγουρη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019. Αυτά παθαίνει όμως όποιος διαβάζει συνέχεια «Αυγή» και «Εφημερίδα των Συντακτών».

     Και από την άλλη φυσικά, το πολιτικό τέκνο του Γεωργαλά, ο ορισμός του λασπολόγου, ο πολιτικός σκώληξ που κρατάει με νύχια και με δόντια τον υπουργικό θώκο. Ο άρτι αφιχθείς στα κοινοβουλευτικά μέσω της διαδικασίας της παρθενογέννεσης που δε διστάζει να εμπλέξει τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και άλλες χώρες με σκοπό να «σώσει το τομάρι του». Μπερδεύοντας τα 67 εκατομμύρια ευρώ με τα 66 εκατομμύρια δραχμές,  συκοφαντεί όποιον διαφωνεί μαζί του προσπαθώντας να μετακυλήσει τη συζήτηση στο μοναδικό μέρος όπου αυτός και οι όμοιοί του ζουν, στη λάσπη.

   Φυσικά απάντηση καμία. Η οσμή σκανδάλου βαραίνει τη χώρα και στη συγκυβέρνηση «πέρα βρέχει». Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
-Γιατί ενώ η βουλή ενέκρινε διακρατική συμφωνία για πώληση υλικού εμπλέχθηκε μεσάζων;
 Για ποιό λόγο χρειάζονται μεσάζοντες, ενώ απαγορεύονται από το νόμο από το 2011;
-Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με το συγκεκριμένο μεσάζοντα, ενώ από το 2014 σε βάρος του υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες.
-Υπάρχει τελικά συμφωνία; Αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατ. στα δημόσια ταμεία; Αν δεν υπάρχει συμφωνία, ποιός έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ;
-Γιατί εκ των υστέρων δεν ενημερώθηκε η Βουλή για την ύπαρξη αυτού του μεσάζοντα; Η Βουλή είχε συμφωνήσει να πωληθούν 300.000 βλήματα. Η ενημέρωση της πρεσβείας έλεγε ότι οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα. Τί θα γίνονταν τα υπόλοιπα;
-Εχει επιχειρήσει να κάνει κι άλλες δουλειές ο κ.Παπαδόπουλος;  Πώς εξηγείται ότι με επιστολή από την εταιρεία του κ.Παπαδόπουλου προς τα ΕΑΣ γράφει ο κ.Παπαδόπουλος (στις 27/6/2017) «σε συνέχεια της σημερινής μας συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Αμυνας και παρουσία του....». Για λογαριασμό τίνος λειτουργεί ο κ.Παπαδόπουλος;

    Το ψέμα έχει όμως κοντά ποδάρια. Δεν αργεί η στιγμή που Τσίπρας και Καμμένος θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Και να το θυμηθούν πως τότε δεν θα υπάρχει καμία Χριστοδουλοπούλου να τους προστατέψει από τα αμείλικτα ερωτήματα.


                                                                                                       Κωνσταντίνος Αν. Ταγαράς
                                                                                                       Γραμματέας ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
                                                                                                              Δήμου Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου