Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τη μνήμη του ιδρυτή της Αποστόλου Παύλου


Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τη μνήμη του ιδρυτή της Αποστόλου Παύλου

Με λαμπρότητα αναμένεται να γιορτάσει η Εκκλησία της Ελλάδος τη μνήμη του ιδρυτή της Αποστόλου Παύλου. Αύριο, 28 Ιουνίου, στις 19.00, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με τη συμμετοχή μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων μητροπολιτών.

Επίσης, όπως αναφέρει το ανακοινωθέν, την ίδια ημέρα και ώρα, στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του συνοδικού μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου. Στον Εσπερινό θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.
Το πρωί της εορτής, Πέμπτη 29 Ιουνίου, στον ίδιο ναό, του Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, θα τελεσθούν ο Όρθρος και η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή των συνοδικών μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά τη Θεία Λειτουργία θα μιλήσει ο συνοδικός μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ.


Το απόγευμα στις 19.00, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των αρχαίων Αθηνών, «εις ανάμνησιν του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός», προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή των συνοδικών μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, άλλων ιεραρχών και λοιπών κληρικών και μοναχών και του λαού. Κατά τον Εσπερινό θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Ομοίως θα εορτάσουν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και κυρίως εκείνες εκ της περιοχής των οποίων διέβη και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ο Ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου