Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Τασος Χειβιδοπουλος.Καποιοι θυμήθηκαν λίγο όψιμα τον Ανάβαλο

Επειδή κάποιοι θυμήθηκαν λίγο όψιμα τον Ανάβαλο θα ήθελα να τους γνωρίσω τα παρακάτω:
Οι αγρότες της Αργολίδας ξέρουν πολύ καλά τους αγώνες που δίνω καθημερινά από το 2012 και τις μάχες  για να ολοκληρωθούν τα έργα του Ανάβαλου,  όταν άλλοι βγάζουν μόνο δεκάρικους λόγους και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το " λαό τους"......

Μόλις ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε την δημοπράτηση του υποέργου μεταφοράς νερού Μοναστηράκι - Φιχτια , μετά από συντονισμένες ενέργειες και πιέσεις προς στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  (τόσο δικές μας όσο και της δραστήριας επιτροπής των αγροτών της περιοχής ),  κάποιοι θυμήθηκαν τα Φιχτια τις Μυκήνες και τα όμορα χωριά.
Άργησαν όμως . Οι αγρότες των παραπάνω χωριών γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι έδωσαν λύση στο πρόβλημα που είχε η παλιά μελέτη  εκπονώντας  μια νέα , με έξοδα φυσικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( αυτής που δεν κάνει τίποτα ).
Χάρη σε αυτή τη μελέτη η προηγούμενη κυβέρνηση ενέταξε ως νέο υποεργο τον αγωγό Μοναστηράκι - Φιχτια και τα συνοδά έργα (αντλιοστάσια , δεξαμενές κλπ ) με συνολικό προυπολογισμό περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ , με αποτέλεσμα προχθές να έχουμε την δημόσια δέσμευση του Γ. Γ. κ. Κασιμη ότι σε λίγες ημέρες θα πάρει  πλέον το δρόμο της δημοπράτησης. Με το έργο αυτό δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα της περιοχής Φιχτίων , Μυκηνών , Μοναστηρακίου και Μπόρσα αφού με την νέα μελέτη αρδεύονται αρκετές χιλιάδες στρέμματα περισσότερα από την προηγούμενη γεμάτη ελλείψεις μελέτη.
Άρα λοιπόν ο Θ(Τ)άσσος όχι μόνο δεν κινδυνεύει "να τον φάνε οι χωριανοί των Φιχτίων των Μυκηνών και των όμορων χωριών " αλλά μάλλον είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή αυτή και δε χρειάζεται την προστασία κανενός.
Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι κανένας από εμάς που παλεύουμε τα τελευταία χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου δεν είναι υπερήφανος για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του . Δυστυχώς όμως αυτή οφείλεται  μόνο στους αργούς ρυθμούς και στις αγκυλώσεις των μηχανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι ο κύριος του έργου. Αν το έργο εκτελούνταν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας τότε θα ήταν εδώ και αρκετό καιρό ολοκληρωμένο. Άλλωστε γι' αυτό στην καινούργια προγραμματική περίοδο μέρος του προγραμμματος περιήλθε στα προγράμματα των Περιφερειών .
Όσο "για την πώληση των νερών του Αναβάλου" και την "ιδιωτικοποίηση " ,"μέσω ΣΔΙΤ" την οποία κάποιοι δήθεν προσπαθούν να ματαιώσουν, αν θέλουν να είναι ειλικρινείς στο "λαό τους" ας δώσουν στη δημοσιότητα την αλληλογραφία της ΔΕΥΑΑΡΜ με την Περιφέρεια και το Υπουργείο για το έργο στην οποία συμφωνεί και συμμετέχει στο έργο αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα του  . Τότε όλοι θα δουν ότι συμμετείχαν (και πολύ σωστά έκαναν) σε όλες τις διαδικασίες για το Εργοστάσιο Νερού που θα επεξεργάζεται για ύδρευση τα περισσεύματα των πηγών του Αναβάλου που σήμερα χύνονται στην θάλασσα.
Οι κραυγές περί δήθεν ξεπουλήματος των νερών του Αναβάλου δεν με αγγίζουν διότι είναι γνωστή στους πολίτες η δημόσια δέσμευση μου ότι τα νερά του Αναβάλου ανήκουν στην Αργολίδα και τους πολίτες της και πρώτα από όλα θα εξυπηρετούν τις ανάγκες άρδευσης των αγροτών της Αργολίδας . Δέσμευση  για την οποία δεν προτίθεμαι να κάνω ούτε εκατοστό πίσω.
Σε ότι αφορά την απουσία μου από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα σχόλια που γράφτηκαν στη γνωστή άγνωστη και πάντα ανώνυμη ιστοσελίδα γνωστών ιδιοκτητών , όφειλαν να γνωρίζουν ότι η συνεδρίαση ήταν συνέχεια της προηγούμενης που διακόπηκε και κατά την οποία ήμουν εκ των εισηγητών του θέματος (υπάρχουν και τα πρακτικά) με σαφείς απόψεις και ταυτιζόμενος απόλυτα με τις παρατηρήσεις της υπηρεσίας για την χρησιμότητα του έργου , οι οποίες τελικά επισυνάπτονται στην τελική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η απουσία μου οφειλόταν σε λόγους που δεν μπορούσα να υπερβώ και ήταν μόλις  η 3η από το 2011 που συμμετέχω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Για την ευεξία των πάντα ανώνυμων και άρα φοβισμένων συντακτών του λιβελογραφήματος συνιστώ  ένα καλό μπάνιο πλησίον της πηγής του Ανάβαλου , το κρύο νερό της είναι θεραπευτικό δια πάσα νόσον.......

ΥΓ Φυσικά είναι η τελευταία φορά που απαντώ σε ανάρτηση του Argos Press αφού θεωρώ ότι η ανωνυμία του διαχειριστή του εκτός από πολιτικό φόβο δηλώνει και την προσήλωση του στην πολιτική της λάσπης. Έτσι τελειώνω την ασχολία μου μαζί του αφιερώνοντας του το παρακάτω ρητό :
"Ποτέ μην παλεύεις με τα γουρούνια γιατί εσύ λερώνεσαι,ενώ τα γουρούνια το ευχαριστιούνται."
G.B.Shaw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου