Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Ισχυρό χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστώνΙσχυρό χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών

Κοκαΐνη, χασίς και διακίνηση μεταναστών, ήταν το «χρυσορυχείο» ενός από τα σοβαρότερα εγκληματικά κυκλώματα, που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου και τις αστυνομικές αρχές της Δωδεκανήσου, σε Αθήνα και Κω. Πρόκειται για τρεις εγκληματικές οργανώσεις, που επικοινωνούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία», με οργάνωση στα πρότυπα της μαφίας και λειτουργούσαν με ιεραρχική δομή τύπου «πυραμίδας», αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τα ναρκωτικά και την διακίνηση μεταναστών.

Σαράντα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν συνολικά, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις σε Αττική και Κω, ενώ άλλα 23 άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή στις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος. Από τους συλληφθέντες οι 23 είναι υπήκοοι Αλβανίας, 20 Έλληνες και ένας υπήκοος Πακιστάν. Τα επτά ηγετικά μέλη, Αλβανοί και Έλληνες, συνελήφθησαν στην Αττική. Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, το κύκλωμα είχε δύο σκέλη που δρούσαν ανεξάρτητα, αλλά συνδέονταν μεταξύ τους, καθώς είχαν συναλλαγές και κοινά μέλη στην Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου