Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οχήματα στη Μεσσηνία

Αποτέλεσμα εικόνας για περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, πλαστογραφίας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οχήματα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (29.4.2017) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 33χρονος υπήκοος Μαρόκο και 21χρονος υπήκοος Αλγερίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, πλαστογραφίας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα
, βραδινές ώρες της 28.4.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 33χρονος και ο 21χρονος διέρρηξαν όχημα ημεδαπής και αφαίρεσαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, προχθές (29.4.2017) το απόγευμα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.
Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ο 33χρονος και ο 21χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.2.2017 έως και την 28.4.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν ακόμη δώδεκα (12) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οχήματα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και διάφορα αντικείμενα (ρολόγια, φωτογραφική μηχανή κ.α.), η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 33χρονος και ο 21χρονος διέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ ο 21χρονος επέδειξε δελτίο ταυτότητας Αρχών Βελγίου, που ήταν αμφιβόλου γνησιότητας και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου