Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Βασίλης Πανταζης...Κρουαζιερόπλοια και ιθαγενείς

Στις 10 Ιουνίου  στο λιμάνι της Κορίνθου την άφιξη κρουαζιερόπλοιου. Μετά από τις αψιμαχίες του 2014 και την προσπάθεια ορισμένων να λοιδωρηθεί η πρόταση για δημιουργία της Κορίνθου ως προορισμό κρουαζιέρας αλλά και τις ανύπαρκτες κινήσεις της δημοτικής αρχής ώστε το λιμάνι να γίνει κατάλληλο για την ασφαλή υποδοχή τους, φτάσαμε στο αντίθετο άκρο. Έρχεται το κρουαζιερόπλοιο και το λιμενικό ταμείο με εισήγηση (όπως ο ίδιος αναφέρει) του αντιπροέδρου κου Πιέτρη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  η οποία συνεργάσθηκε προεκλογικά και συνεχίζει να συνεργάζεται αρμονικά με την δημοτική αρχή
και  εκπροσωπείται από τον ίδιο κο Πιέτρη στο δημοτικό συμβούλιο, έχουν ετοιμάσει κάποια ειδική υποδοχή. Μία υποδοχή με χορευτικά, τοπικά εδέσματα, ομιλίες και φυσικά απεριόριστες φωτογραφίες. Σε αυτό το σημείο θέλω να θέσω στην κρίση των αναγνωστών την δική μου σκέψη. Ο επισκέπτης γιατί έρχεται στην Ελλάδα;  Δεν έρχεται για την ιστορία της, τον πολιτισμό της, την φυσική της ομορφιά; Αν ήθελε κάπου να πάει να ανταλλάξει χάντρες και καθρεφτάκια, δεν είχε πιο κοντινούς του προορισμούς. Πιστεύει κανείς οτι αυτή η υποδοχή θα συγκινήσει αυτόν που περιμένει πως και πως να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ; Θα μου πείτε πώς θα δείξουμε πολιτισμό στο λιμάνι; Εγώ θα το επεκτείνω το ερώτημα. Πως θα δείξουμε πολιτισμό στην Κόρινθο; Με τους βρώμικους δρόμους, τους πεζόδρομους που ήδη ξέφτισαν, την πανάκριβη πεζογέφυρα που σκουριάζει στα λασπόνερα , τα Περιβολάκια που έχουν γίνει χωματερή, την ανυπαρξία κτιρίων που μας συνδέουν με το παρελθόν;  Με τι; Δυστυχώς αυτή η δημοτική αρχή μόνο υποβάθμισε την πόλη της Κορίνθου.  
Αλλά υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να κάνει αν ενδιαφερόταν πραγματικά για αυτήν την πόλη και τα χωριά της. Να άλλαζε την εικόνα του λιμανιού. Να γινόταν ένα Ευρωπαϊκό πραγματικά λιμάνι, να λάμπει από καθαριότητα, με σύγχρονες απλές κατασκεύες που θα διευκόλυναν την κίνηση των επιβατών, με σημεία επίδειξης της Ιστορίας και των χώρων που μπορούν να επισκεφθούν στον Δήμο μας, ακόμη και με συννενόηση με τους τουριστικούς πράκτορες ώστε οι επιβάτες να παραμένουν στην περιοχή μας για αρκετό χρόνο και όχι να αποβιβάζονται , να μπαίνουν σε λεωφορεία και να γυρίζουν όταν πρόκειται να αναχωρήσει το πλοίο. Αλλά για να τα κάνει μια δημοτική αρχή αυτά, πρέπει να έχει δήμαρχο με όραμα ο οποίος να αγαπά πραγματικά τον Δήμο. Και ο σημερινός από ότι μου έχει δείξει, το μόνο που αγαπάει είναι η καρέκλα του. Υπομονή όμως. Ο καιρός έφτασε. 


Βασίλης Πανταζής
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου