Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Συλλήψεις στην Ηλεία για πορνογραφία ανηλίκων


Συλλήψεις στην Ηλεία για πορνογραφία ανηλίκων


Διαφορετικά προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούσε ένας 40χρονος, προκειμένου να πείθει ανήλικα κορίτσια, με τα οποία συνομιλούσε, να του στέλνουν βίντεο και φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Βάρδας στο σπίτι του 40χρονου, βρήκαν το κινητό του τηλέφωνο, μέσα στο οποίο υπήρχαν περισσότερες από 500 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου. Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον 40χρονο αλλοδαπό, έπειτα από καταγγελία που έκαναν σε αστυνομικό τμήμα της Κρήτης οι γονείς μίας ανήλικης, την οποία πίεζε ο συλληφθείς για να του στέλνει φωτογραφίες.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή της Ηλείας και αστυνομικοί του Τμήματος της Βάρδας ξεκίνησαν έρευνες για την υπόθεση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 40χρονος χρησιμοποιούσε τουλάχιστον 10 διαφορετικά προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είτε ως άνδρας είτε ως γυναίκα, προκειμένου να πείθει ανήλικα κορίτσια, ώστε να του στέλνουν οπτικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπτικό υλικό έχει βρεθεί μέχρι τώρα μόνο στο κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση.

Παράλληλα, συνελήφθη και ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να γνώριζε για το πορνογραφικό υλικό και να διευκόλυνε τη δράση του 40χρονου.

Οι συλληφθέντες, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου