Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών προχώρησε η αστυνομία,Τα παράνομα κέρδη από την δράση της σπείρας υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη τα μέλη της οργάνωσης διέμεναν σε υπερπολυτελείς κατοικίες στα Άνω Λιόσια, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στάθμευαν πανάκριβα αυτοκίνητα στο... σαλόνι του σπιτιού τους. 

«Είχαμε περίπου οκτακόσιες καταγγελίες από πολίτες για διακίνηση ναρκωτικών. Η οργάνωση που εξαρθρώσαμε είχε κάμερες παντού και τσιλιαδόρους. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πλησιάσουν αστυνομικοί στην περιοχή. Αλλά καταφέραμε να την εξαρθρώσουμε, επισήμανε ο κ. Παπαζαφείρης και πρόσθεσε:
«Η συγκεκριμένη σπείρα είχε “οικογενειακό χαρακτήρα” και λειτουργούσε στο πρότυπο διεθνικών οργανώσεων τύπου “Καμόρα”. Όπως προέκυψε από την έρευνα, περίπου 100-120 εξαρτημένα άτομα προμηθεύονταν καθημερινά ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα, μέσα στα σπίτια που διέμεναν είχαν διαμορφώσει χώρους και ειδικές κρύπτες, στους τοίχους και στα δάπεδα, όπου έκρυβαν ναρκωτικές ουσίες». 

Ο κ. Παπαζαφείρης είπε ακόμη πως η ΕΛ.ΑΣ. δίνει έμφαση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, εντατικοποιώντας την παρουσία της, με στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας συγκεκριμένων ομάδων. 

Στην εγκληματική δράση της συμμορίας των Ρομά, αναφέρθηκε αναλυτικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος: 

«Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 18 άτομα και συγκεκριμένα 15 ηλικίας από 20 έως 61 ετών και 3 ανήλικοι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης για κλοπή και πλαστογραφία. Παράλληλα, συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι 7 ακόμη άτομα που αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 20 άτομα, τα οποία είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών». 

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι συλληφθέντες εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες, αλλοδαπές και Ελληνίδες, για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών, ενώ νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ. 

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάνναβης-χασίς, συνολικού μικτού βάρους περίπου 2 κιλών, 81 ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο κάνναβης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 20 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και πλαστή σφραγίδα ιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών. Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα από τα οποία το ένα πολυτελείας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση των ναρκωτικών. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για τακτική ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου