Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Πόσες Κυριακές θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα;


Πόσες Κυριακές θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα;


Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, παρείχε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, έπειτα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την ολοκλήρωση των δια[πραγματεύσεων.

Μιλώντας στο περιθώριο των εγκαινίων ενός ακόμη Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στην Πατησίων στα γραφεία του ΟΑΕΔ, ο κ. Παπαδημητρίου είπε πως τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές θα ανοίγουν περίπου 30 Κυριακές τον χρόνο.

«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω-γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως είπε ο υπουργός. Και σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο συνέχισε: «Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

Ο υπουργός σε ερώτηση πότε θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση είπε μέχρι τις 15 του μηνός.
Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει λευκός καπνός και πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός, όπου αρκετά μέτρα είναι καλά αλλά θα υπάρχουν και μερικοί που θα υποστούν μειώσεις, υπάρχουν μέτρα κ αντίμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου