Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδιαΕντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, τα προσωπικά δεδομένα και την υγειονομική νομοθεσία καθώς και 3 αλλοδαποί που εμπόδισαν και αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς κατά τον έλεγχο.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (17) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιγνίων, (6) παιγνιομηχανήματα, τραπέζι για παιγνιόχαρτα, σύστημα καταγραφής και επιτήρησης και άλλος εξοπλισμός.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο χώρος λειτουργούσε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια λειτουργίας από την αρμόδια αρχή.

Επισημαίνεται ότι στο χώρο είχε τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία παράνομο σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης του χώρου, αποτελούμενο από τέσσερις κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για την αποφυγή ενδεχόμενων ελέγχων των διωκτικών αρχών.

Αναλυτικότερα, εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιγνίων,
  • 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 6 παιγνιομηχανήματα μεγάλου μεγέθους τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» και ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν),
  • τραπέζι χαρτοπαιγνίων και (126) ευρώ.

Οι κατασχεθέντες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι κάμερες θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου