Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος αγροτών στην Αργολίδα και στην Κορινθία

Αποτέλεσμα εικόνας για απατη
Εξιχνιάστηκαν πενήντα έξι περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες κατηγορούνται οκτώ άτομα
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -450.000- ευρώ
Διακριβώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου η εγκληματική δράση εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε απάτες σε βάρος αγροτών σε περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας.
Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν πενήντα έξι (56) περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες κατηγορούνται οκτώ (8) ημεδαποί και συγκεκριμένα έξι (6) άνδρες, ηλικίας από 36 έως 64 ετών, καθώς και δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 44 και 40 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, ενώ ο 62χρονος και ο 64χρονος κατηγορούνται επιπλέον και για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν κυρίως αγρότες – παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, συγκρότησαν εξαγωγική εταιρεία και αποκόμιζαν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, χωρίς να καταβάλουν το ανάλογο αντίτιμο και εκδίδοντας αντί αυτού ακάλυπτες επιταγές ή μοίραζαν απατηλές υποσχέσεις για δήθεν απορρόφηση της παραγωγής τους, μέσω κοινωνικών προγραμμάτων ή χυμοποίησης.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά τα έτη 2014 έως 2016, στις ευρύτερες περιοχές των νομών Αργολίδας και Κορινθίας, είχαν εξαπατήσει συνολικά πενήντα έξι (56) αγρότες- παραγωγούς.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -450.000- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου