Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί σε περιοχές της Κορινθίας για παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων


Συνελήφθησαν σε περιοχές της Κορινθίας, ύστερα από ευρεία επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρείς (3) ημεδαποί για παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων και οπλοκατοχή.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά, κατά περίπτωση, σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με τη δράση των προαναφερόμενων ατόμων στην παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε περιοχές της Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένας (1) χάλκινος λύχνος και τρία συνανήκοντα αυτού
  • Ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων
  • Ένα (1) πιστόλι και δύο (2) φυσίγγια
  • Έξι (6) φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν έργο τέχνης
  • Μία (1) φωτογραφία που απεικονίζει μέρος του πίνακα.
Για το προαναφερόμενο αρχαίο αντικείμενο, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητό μνημείο που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και αποτελεί αντικείμενο ύστερης αρχαιολογικής περιόδου.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου