Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

1ος Ημιμαραθώνιος Ισθμός - Κόρινθος


1ος Ημιμαραθώνιος Ισθμός - Κόρινθος
Ο Αθλητικός Όμιλος Δρομέων Κορινθίας ‘ΕφυραίοιΩκύποδες’ διοργανώνει τον πρώτο Ημιμαραθώνιο Δρόμο/Δυναμικό Βάδην Ισθμός-Κόρινθος καθώς και σκυταλοδρομία 2Χ10550 m στις 30/04/2017. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο γεωπολιτικό και Ιστορικό γεγονός της έναρξης των εργασιών διάνοιξης της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου τον Απρίλιο του 1892 για να διευκολυνθούν οι θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ του Σαρωνικού και του Κορινθιακού κόλπου.

Ημερομηνία διεξαγωγής
: Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Εκκίνηση: Γέφυρα Ισθμού παλαιάς Εθνικής οδού
Τερματισμός:Λιμάνι Κορίνθου (Φλοίσβος-Άγαλμα Πήγασου)
Διαδρομή: Επίπεδη
Ώρα εκκίνησης: 09:30 π.μ.
Απόσταση αγώνα: 21,1km.
Για τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS. Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 21km θα υπάρχουν 4σταθμοί υποστήριξης (στο 5 και 9, 13 και 17km) με εμφιαλωμένο νερό και ενεργειακά gel. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, επιλεγμένα τοπικά ενεργειακά προϊόντα και φρούτα.
Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος τυχόν ενστάσεων από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.
Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 21,1km πρέπει να είναι γεννημένοι το 1999 ή και νωρίτερα (≥18 ετών). Στη σκυταλοδρομία που θα είναι μικτή (Άνδρες Γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν μαζί) μπορούν να συμμετέχουν και γεννημένοι το 2002 (≥15 ετών).
Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου/δυναμικού βάδην των 21,1km, τίθεται χρονικός περιορισμός 3:30 ωρών, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους με δική τους ευθύνη και θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Βραβεύσεις - Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (Άνδρες και Γυναίκες) καθώς και στις κατηγορίες έως 29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60+ (Άνδρες - Γυναίκες). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν τους αγώνες, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό μετάλλιο καιt-shirt.Στη σκυταλοδρομία θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες.
Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 2 διαδρομές, θα φροντίσει η Τροχαία Κορίνθου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια των αγωνίσμάτων, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Νοσοκομείο Κορίνθου (ΕΚΑΒ) σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων (<18), είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου