Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Πρόταση του Τ. Πιέτρη για συνεχή επιμόρφωση μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας

Αποτέλεσμα εικόνας για Τ. Πιέτρη

Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Κόρινθος 2014-2019» Τιμολέων Πιέτρης κατέθεσε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση για συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μαθητών των σχολείων του Δήμου σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Ο κος Πιέτρης ανέφερε:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία στην χώρα μας κάθε χρόνο συμβαίνουν 22.000 περίπου τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο 2.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 32.000.

Από το σύνολο των τραυματισμένων οι 4.000 είναι σοβαρά κι από αυτούς το 15% καταλήγουν στο θάνατο, ενώ πολλοί μένουν ανάπηροι. Επίσης είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα μεταξύ των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων συμπεριλαμβάνονται κυρίως άτομα σε νεαρές ηλικίες.
Το αυτοκίνητο, η μοτοσυκλέτα και το ποδήλατο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και αποτελούν μέρος της ζωής μας. Όμως η οδήγηση με κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητών εν ώρα οδήγησης, η παραβίαση του STOP και του φωτεινού σηματοδότη αποτελούν κύρια στοιχεία που οδηγούν σε τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών καθημερινά.
Κύριε Δήμαρχε,
Με το πολύ σοβαρό αυτό θέμα της οδικής ασφάλειας πρέπει να ασχοληθεί ο Δήμος Κορινθίων προγραμματίζοντας ημερίδες ανά δημοτική κοινότητα και έχοντας στα σχέδιά του τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μαθητών των σχολείων. Η επιμόρφωση των νέων είναι ίσως ο πιο σημαντικός τρόπος για να εξαλειφθεί το οδυνηρό φαινόμενο των τροχαίων ατυχημάτων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου