Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣΑποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣΣτις 16/1/2016  στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, συζητήθηκε το  θέμα της απόλυσης δύο σχολικών καθαριστριών.                    Απόλυση δεν αποφασίστηκε ωστόσο συμφωνήσαν στην πρόσληψη μιας ακόμη καθαρίστριας.
Οι  συγκεκριμένες εργαζόμενες , εργάζονται στην καθαριότητα του σχολείου για αρκετά χρόνια που σημαίνει ότι έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία. Η αμοιβές που λαμβάνουν είναι στα εξευτελιστικά επίπεδα των 427€ καθαρά, για να καθαρίσουν 16 αίθουσες διδασκαλίας συμπεριλαμβανομένου και του αύλειου χώρου με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Ζουν με το άγχος αν θα ανανεωθεί η σύμβαση τους κάθε φορά που λήγει. Αποτελούν εργαζόμενες που εργάζονται με τους χειρότερους όρους και συνθήκες εργασίας. Δεν δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων , Πάσχα και επίδομα αδείας ή και οποιοδήποτε άλλο επίδομα εργασίας.
Μέσα σε αυτές της οικονομικές συνθήκες, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς υπό την απειλή της απόλυσης παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.          Η πολιτική των  κυβερνήσεων φορτώνει στους εργαζόμενους, τα  προβλήματα που προκύπτουν στα δημόσια σχολεία,  από την ολοένα και χαμηλότερη χρηματοδότηση τους.                                                                                                                               Η οποιαδήποτε πρόσληψη για την κάλυψη των αναγκών της καθαριότητας του σχολείου πρέπει να συνδυάζεται και με την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης της κάθε σχολικής επιτροπής .
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ                                                                                                                                Μόνιμη-πλήρης εργασία με δικαιώματα.                                                                               Καμία απόλυση .                                                                                                                       Καμία μείωση μισθού των εργαζομένων.
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                         η γραμματέας
Φρόσω Τσαρμπού                                 Ρεγγίνα Αντωνέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου