Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου, και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο


Αποτέλεσμα εικόνας για «Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση»
«Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση»


την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 16:30 - 19:30
                 στο 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου, οδός Στεφάνου 78

Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και άλλων ενδιαφερόμενων του νομού Κορίνθου πάνω σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εκπαίδευσης.
Η πνευματική ιδιοκτησία έχει μεγάλη και ιδιαίτερη αξία καθώς αφορά στη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) αλλά και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων καθώς και η ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΙ www.copyrightschool.gr (με χορηγία της ΕΕ) για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και την παροχή σχετικού υλικού.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Για πληροφορίες σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, τα ενημερωτικά σεμινάρια του ΟΠΙ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πνευματική Ιδιοκτησία» μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΙ  www.opi.gr
καθώς και το www.copyrightschool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου