Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Συνελήφθη με ένταλμα 20χρονος ημεδαπός για ληστείες και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας

Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομια
Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις (4) ημεδαποί συνεργοί του
Εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις
Συνελήφθη με ένταλμα, μεσημβρινές ώρες της 16-2-2017 στην περιοχή του Ζεφυρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διευθύνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 20χρονος ημεδαπός για ληστείες και κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις (4) ημεδαποί συνεργοί του.
Ειδικότερα, ο 20χρονος από τον Αύγουστο του 2014, από κοινού με τους συνεργούς του, διέπρατταν διαρρήξεις - κλοπές από οικίες καθώς επίσης και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων τους οποίους προσέγγιζαν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.
Συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις των διαρρήξεων, οι δράστες επέλεγαν οικίες στην Αττική και στην περιφέρεια, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους κατά τις ώρες απουσίας των ενοίκων, παραβιάζοντας είτε τα παράθυρα είτε τις εισόδους και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση.
Σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες εντόπιζαν τα θύματα τους, κυρίως ηλικιωμένους, στις εισόδους των πολυκατοικιών και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, κατόρθωναν και εισέρχονταν στις οικίες τους με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα. Περαιτέρω, όταν τα θύματα αντιλαμβάνονταν την απάτη, οι δράστες δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία σε βάρος τους.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαπέντε (15) περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου