Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Συνελήφθη 34χρονος με -381- συσκευασίες με λαθραίο καπνό και -230- πακέτα με λαθραία τσιγάρα στη Λακωνία


Κατασχέθηκαν -381- συσκευασίες με λαθραίο καπνό και -230- πακέτα με λαθραία τσιγάρα
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθη, χθες (21.1.2017) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας εντόπισαν τον 34χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -381- τυποποιημένες συσκευασίες καπνού και -230- πακέτα με λαθραία τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -165- ευρώ, καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι τυποποιημένες συσκευασίες λαθραίου καπνού και τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου