Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΕΣΕΕ: Ο τζίρος των προϊόντων μαϊμού μεγαλύτερος από τον τζίρο των… ναρκωτικών!
«Τα κέρδη που προέρχονται από την παραγωγή και διακίνηση προϊόντων παραποίησης – απομίμησης – πειρατείας και παράνομης διακίνησης προσώπων (δουλεμπόριο, σωματεμπόριο) είναι πιθανό να υπερβαίνουν εκείνα της παράνομης παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τους κινδύνους από τη διακίνηση προϊόντων «μαϊμούδων».
Σημειώνεται ότι αν και δεν υπάρχει μία αξιόπιστη και κοινά αποδεκτή μέθοδος εκτίμησης του τζίρου των παραποιημένων προϊόντων, εντούτοις η συνεχής βελτίωση της τεχνολογίας σε όλα τα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού ευνοεί την περαιτέρω εξέλιξη και επέκτασή του.
Σύμφωνα με στοιχεία της Europol στη διάρκεια του 2013 ελέγχθηκαν σχεδόν 87.000 αποσκευές που είχαν αποτέλεσμα τη δέσμευση 36 εκατ. παραποιημένων αντικειμένων, όταν το 2002 οι έλεγχοι που είχαν δηλωθεί ξεπερνούσαν μετά βίας τις 7.500 (7.553), με την Κίνα να κατέχει την παγκόσμια πρωτιά. Από τη συγκεκριμένη χώρα προέρχεται το 73% επί της συνολικής αξίας των δεσμευμένων παραποιημένων προϊόντων που παρακρατούνται στα σύνορα της Ε.Ε. και το 66% των αντικειμένων σε όρους όγκου.πηγη.fimotro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου