Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν για απόπειρα εκβίασης πατέρας και γιος


Συνελήφθησαν για απόπειρα εκβίασης πατέρας και γιος


Στη σύλληψη ενός 58χρονου και του 32χρονου γιου του προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε μετά από την αστυνομική έρευνα, ο 58χρονος, ο οποίος είναι εργαζόμενος σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, με το πρόσχημα ότι κατέχει φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό από δήθεν παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος που διέπραττε η εταιρεία, εκβίαζε τον ιδιοκτήτη της.

Αρχικά και προκειμένου να μην αναρτήσει ο 32χρονος γιος του στο διαδίκτυο το προαναφερόμενο βίντεο, απαιτούσε την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 70.000 ευρώ. Στην συνέχεια, απαίτησε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να τον απολύσει προκειμένου να λάβει αποζημίωση.

Επειδή ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς του 58χρονου, ανήρτησε μαζί με το γιό του στο διαδίκτυο επτά βίντεο με δυσφημιστικό περιεχόμενο.

Στην κατοχή των δύο κατηγορούμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δακτυλογραφημένα και χειρόγραφα κείμενα, ομοίου περιεχομένου με τις καταγγελλόμενες δήθεν παράνομες πράξεις της εταιρείας.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν και ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι απεστάλησαν στην διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου