Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Ακριβότερο το πετρέλαιο θέρμανσης


Ακριβότερο το πετρέλαιο θέρμανσης


Μεταξύ 92 και 95 λεπτών το λίτρο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διανομή του οποίου αρχίζει σήμερα εν μέσω έντονων αντιδράσεων από πλήθος φορέων (ενώσεις καταναλωτών, διανομείς) και πολιτών. Παράγοντες της αγοράς ξεκαθαρίζουν ότι το πολύτιμο καύσιμο θα είναι ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι.

Χιλιάδες πολίτες θα κληθούν εφέτος να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να ζεστάνουν το σπίτι τους​
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ζήτηση είναι περιορισμένη, καθώς οι καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας είναι ακόμη καλές, με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να μην προχωρούν σε παραγγελίες, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν ένα κόστος που θα επιβαρύνει σημαντικό τον μηνιαίο προϋπολογισμό. Παράλληλα, τηρείται στάση αναμονής καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις για το ύψος του επιδόματος θέρμανσης, τον αριθμό των δικαιούχων και τις περιοχές.

Εκτιμάται πως η τιμή πώλησης του λίτρου με την επιδότηση θα πέσει στα 68-70 λεπτά (από 92-95). Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όμως το διαφαινόμενο «ψαλίδι» στον αριθμό των δικαιούχων μέσω του επαναπροσδιορισμού των περιοχών που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ, χιλιάδες πολίτες θα κληθούν να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να ζεστάνουν το σπίτι τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική υπουργική απόφαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2015, η μέση τιμή πώλησης του πετρελαίου ήταν 83 λεπτά ανά λίτρο, ενώ στα τέλη Απριλίου 2015 είχε πέσει στα 74 λεπτά ανά λίτρο.

Η υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο «Φθινόπωρο 2016-Χειμώνας 2017» δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στο TAXISnet. Όταν ανοίξει η εφαρμογή, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τα τέλη Μαΐου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου