Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Γιατρός χωρίς άδεια χορηγούσε πιστοποιητικά για όπλαΓιατρός χωρίς άδεια χορηγούσε πιστοποιητικά για όπλα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 76χρονος, στην Ηλιούπολη, κατηγορούμενος για παράνομη άσκηση ιατρικού επαγγέλματος, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ένας 41χρονος συνεργός του για απάτη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 76χρονος ασκούσε το επάγγελμα του ιατρού, ενώ είχε διαγραφεί από τον Ιατρικό Σύλλογο από το 1998 και χορηγούσε ιατρικά πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών κατοχής κυνηγετικών πυροβόλων όπλων, καθώς και όπλων για σκοπευτική χρήση.

Παράλληλα, ο 41χρονος συνεργός του ασκούσε καθήκοντα γραμματέα και βοηθού, εκδίδοντας ηλεκτρονικά εντολές συνταγογράφησης, καθ' υπόδειξη του.

Έπειτα από έρευνα στον χώρο του ιατρείου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σφραγίδες, τρία συνταγολόγια και πληθώρα μπλοκ συνταγογράφησης φαρμάκων και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών χωρίς την προβλεπόμενη διάτρηση. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπολογίζεται ότι από το 2011 μέχρι σήμερα, το χρηματικό όφελος που αποκόμισε ο 76χρονος, από την παράνομη δραστηριότητα του, υπερβαίνει το ποσό των 63.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου