Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας ΣΕ ΣΥΚΙΑ, ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥΑποτέλεσμα εικόνας για Προαστιακού ΣιδηροδρόμουΤο Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θανάσης Βούρδας, στο πλαίσιο της επίβλεψης των υπό εξέλιξη έργων στην Κορινθία, επισκέφτηκε τρία χωριά του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τη Συκιά, τα Πιτσά και τη Λυκοποριά, στα οποία έχουν εντοπιστεί προβλήματα κατά την πορεία των έργων. Στηνεπίσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, κ.κ. Γιώργου Ψυχογιού, Μαρίας Θελερίτη και Γιώργου Τσόγκα, συμμετείχανο Δήμαρχος, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και οιΠρόεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι των τριών κοινοτήτων.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε από κοντάη πρόοδος των εργασιών και έγιναν επισημάνσεις για τα κύρια ζητήματα που υπάρχουν. Απότην επίσκεψη προέκυψαν εν τέλει τα εξής συμπεράσματα:
- Η πορεία των έργων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και το Τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη Αιγίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2018.
- Είναι αναγκαίο να εντοπιστούν επακριβώς τα σημεία, όπου υπάρχουν προβλήματα, κυρίως όσον αφοράστα υδραυλικά συστήματα του έργου που συνδέονται με το υπάρχον δίκτυο ομβρίων υδάτων των κοινοτήτων και τα ρέμματα καθώς και τις απολήξεις τους, ώστε να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο.
- Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τις τοπικές Κοινότητες  πρέπει να αξιοποιήσει τη χρηματοδότησητων Υπουργείων Εσωτερικών και Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία και τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στα όρια του Δήμου.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου