Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΖΙ για τη ΝΕΜΕΑ»

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαγγέλη Ανδριανάκο

        Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο Πρόεδρος Χρήστος Ζάχος, κατά πλήρη υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, δεν επέτρεψε για δεύτερη φορά στον επικεφαλής της παράταξής μας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκο να πάρει το λόγο και να ενημερώσει θεσμικά  το Δημοτικό  Συμβούλιο για τις καταγγελίες που έχουμε κάνει  οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κατά της Δημοτικής Αρχής Καλαντζή για σειρά παράνομων ενεργειών της. Καταγγελίες, για τις οποίες κάνουν ήδη έλεγχο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά μας στην Εισαγγελία Κορίνθου. Έχουν δε ενημερωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Καταγγελίες,  που  αποκρύπτουν συστηματικά  τόσο από σας τους δημότες,  όσο κι από το Δημοτικό Συμβούλιο (που όφειλαν να το έχουν ήδη ενημερώσει) και ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προφανώς, ο κύριος Ζάχος έχει απωλέσει – μεταξύ άλλων – και κάθε έννοια σεβασμού προς τους θεσμούς.  Όταν ο Δήμαρχος κι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σιωπούν,  αποτελεί θεσμικό  καθήκον  του  Επικεφαλής  της  Παράταξης  της μειοψηφίας να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και θεσμική υποχρέωση του Προέδρου να του δώσει το λόγο, όπως και σε οποιονδήποτε άλλο δημοτικό σύμβουλο τον ζητήσει για να ενημερώσει το Σώμα για οποιοδήποτε θέμα.  Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι τσιφλίκι κανενός, πολύ περισσότερο του κ. Ζάχου και του μονίμως κρυπτόμενου πίσω απ’ αυτόν κ. Καλαντζή, που αν και παριστάνει συνήθως τον μέντορα της ηθικής και τον μονίμως αδικημένο,  χθες κατάπιε κατά κυριολεξία τη γλώσσα του.  Ιδίως, όταν ο κ. Ανδριανάκος  κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο  ότι  ο  Δήμαρχος έχει καλέσει κατ’ ιδίαν τους περισσότερους από μας τους συμβούλους της μειοψηφίας και μας έχει ζητήσει ν’ αποσύρουμε τις υπογραφές μας από τις ανωτέρω καταγγελίες, σε άλλους κάνοντας πρώιμες επιθέσεις «αγάπης» και σε άλλους επίθεση σκέτη, νομίζοντας ότι μπορεί να μας εκβιάσει εμάς ή τους οικείους μας!
Κατόπιν όλων αυτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρήσαμε χθες 12/10 από την παρωδία αυτή δημοτικού συμβουλίου.
Είναι φανερό ότι αυτοί που διοικούν τον Δήμο μας φοβούνται όσο τίποτ΄ άλλο την αλήθεια, γι’ αυτό την παραποιούν και αγωνίζονται με κάθε τρόπο να την αποκρύψουν. Είναι  χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος διαδίδει σκόπιμα και κυνικά «Και μένα τι με νοιάζει; Θα την πληρώσουν οι υπάλληλοι…», αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι οι καταγγελίες αφορούν τον ίδιο και τον συνδυασμό του.
Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη κα την απογοήτευσή μας για τον ξεπεσμό της Δημοτικής Αρχής, για τον ευτελισμό των θεσμών και τον εξευτελισμό στον οποίο οδηγείται με μαθηματική πλέον ακρίβεια από τον κ. Καλαντζή και την ηγετική ομάδα του η πόλη μας. Κι αφού λοιπόν φτάσαμε στο σημείο το Δημοτικό Συμβούλιο να ταυτίζεται με την πλειοψηφία, θέλουμε να προειδοποιήσουμε και να θυμίσουμε σ΄ όποιον δεν έχει συμμετοχή στο Θέατρο Σκιών που παίζεται τελευταία στο Δήμο, ότι η σιωπή είναι συνενοχή. Γι’ αυτό αντί να κρύβονται κάποιοι πίσω απ’ το δάχτυλό τους, πίσω από την «έλλειψη χρόνου» στα συμβούλια, απ’ τις συχνές κι αδικαιολόγητες απουσίες του Δημάρχου κι από την κατά …Ζάχο ερμηνεία του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, να βγουν να πουν την αλήθεια στον κόσμο και να βρουν την γενναιότητα ν’ αναλάβουν ο καθένας τους τις ευθύνες που του αναλογούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.-     
                                                                                                ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
                                                            «ΜΑΖΙ για τη ΝΕΜΕΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου