Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΕ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Aντιμέτωποι με την υποχρέωση να καταβάλουν έως και 6 φόρους συνολικού ύψους άνω των 3,8 δισ. ευρώ βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου πάνω από 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι, αλλά είναι αμφίβολο εάν πολλοί από αυτούς κατάφεραν να ανταποκριθούν σε έναν τόσο μεγάλο όγκο φορολογικών υποχρεώσεων.
Ο κίνδυνος να πάθουν «φορολογικό μπλακ άουτ» και να κηρύξουν «στάση πληρωμών» τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είναι πλέον μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, αν ληφθεί υπόψη ότι στο επόμενο τετράμηνο Οκτωβρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθούν νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που είτε ψηφίστηκαν φέτος είτε αναμένεται να ψηφιστούν σύντομα από την κυβέρνηση.
Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι αυξήσεις ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα και προϊόντα καπνού, επιβολή νέων φόρων σε σταθερή τηλεφωνία, ηλεκτρονικά τσιγάρα και καφέ, αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2017, αύξηση του φόρου στα μερίσματα και αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ σε πολλά νησιά του Αιγαίου.Χθες έληξαν οι προθεσμίες για την αποπληρωμή δόσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος, φόρου πολυτελούς διαβίωσης, φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και ΦΠΑ.
Aρκετοί υπόχρεοι φορολογούμενοι έσπευσαν μαζικά χθες το πρωί, τελευταία μέρα του χρονικού περιθωρίου πληρωμής των υποχρεώσεων αυτών, στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ για να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα οφειλόμενα ποσά, σχηματίζοντας τεράστιες ουρές μέσα κι έξω από τα υποκαταστήματα.
Υπάρχει όμως κι ένας μεγάλος αριθμός φορολογουμένων που, λόγω υπερχρέωσης και οικονομικής δυσπραγίας, δεν κατάφεραν να πληρώσουν εμπρόθεσμα (μέχρι χθες) τους φόρους αυτούς. Από το συνολικό ποσό που οι φορολογούμενοι αυτοί δεν κατάφεραν να πληρώσουν θα εξαρτηθεί, τελικά, η πορεία εκτέλεσης του φετινού Κρατικού Προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου