Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές από οικίες με τη μέθοδο της απασχόλησης.. Συνελήφθη ένας 40χρονος ημεδαπός

Αποτέλεσμα εικόνας για Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδαΤαυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) ημεδαποί συνεργοί του
Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες των Νοτίων Προαστίων, με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Συνελήφθη με ένταλμα, μεσημβρινές ώρες της 19-10-2016 στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ένας 40χρονος ημεδαπός ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) ημεδαποί συνεργοί του, ηλικίας 17 και 18 ετών.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας και της κλοπής βάσει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον περασμένο Αύγουστο, τα μέλη της σπείρας δραστηριοποιούνταν πρωινές κυρίως ώρες, στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, όπου εντόπιζαν οικίες ηλικιωμένων. Στη συνέχεια και με διάφορα προσχήματα ορισμένα από τα μέλη αποσπούσαν την προσοχή των θυμάτων τους, ενώ τα υπόλοιπα εισέρχονταν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.
Επιπλέον, στις περιπτώσεις που γινόντουσαν αντιληπτοί από τους παθόντες, ασκούσαν σωματική βία προκειμένου να διαφύγουν και να διατηρήσουν τα κλοπιμαία.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων ενώ οι δράστες αναγνωρίστηκαν από το σύνολο των παθόντων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων, συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου