Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ασπρόπυργος: Σύλληψη 36χρονου για παράνομη διακίνηση μεταναστών


Ασπρόπυργος: Σύλληψη 36χρονου για παράνομη διακίνηση μεταναστών


Συνελήφθη στον Ασπρόπυργο έπειτα από καταδίωξη ένας 36χρονος πακιστανικής καταγωγής που κατηγορείται για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται τρεις πολίτες από το Μπαγκλαντές, ως συνεργοί του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διευκόλυνσης εισόδου και μεταφοράς στην Ελλάδα πολιτών τρίτης χώρας.

Ο δράστης εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο από αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, σύμφωνα με την αστυνομία. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 36χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, στο όχημα επέβαιναν και πέντε πολίτες Μπαγκλαντές, οι οποίοι δεν είχαν έγγραφα νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα και συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Από την έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προέκυψε ότι ο 36χρονος αποτελεί μέλος διεθνούς κυκλώματος που διευκολύνει την παράνομη είσοδο και την περαιτέρω διακίνηση μεταναστών στη χώρα.

Τα μέλη του κυκλώματος αναλάμβαναν τη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, έναντι τιμήματος 1.000-1.200 δολαρίων ΗΠΑ. Στη συνέχεια, άλλα μέλη τους μετέφεραν σε περιοχές κοντά στην Αθήνα, με σκοπό να παραληφθούν από τους τελικούς διακινητές, οι οποίοι τους οδηγούσαν σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς προκειμένου να ταξιδέψουν στους τελικούς προορισμούς τους, εντός της Ελλάδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου