Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

«Πάγωμα» κατασχέσεων για ακίνητα έως 300.000 ευρώ
Το «πάγωμα» των κατασχέσεων για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ για χρέη προς το Δημόσιο, προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο πλαίσιο που προωθείται θα προβλέπει ότι για όσους έχουν πρώτη κατοικία και παράλληλα χρωστούν στο Δημόσιο, δεν θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα, μέχρι ένα πολύ μεγάλο όριο, έως 300.000 ευρώ αντικειμενική αξία. Πάνω από το όριο των 300.000 θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διετία 2015-2016 έχουν πραγματοποιηθεί μόλις οκτώ πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία αποτελούσαν και πρώτη κατοικία των οφειλετών. Οι πλειστηριασμοί αυτοί αφορούσαν μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Οι έξι από τους οκτώ οφειλέτες χρωστούσαν ποσά άνω των 730.000 ευρώ ο καθένας. Οι άλλοι δύο είχαν χρέη 55.000 ευρώ και 110.000 ευρώ αντίστοιχα, οι οποίοι όμως ζήτησαν από το Δημόσιο να κατασχεθεί η περιουσία και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες (πλειστηριασμοί) προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
Τα στοιχεία αυτά, δείχνουν ότι το μέτρο της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού ακίνητης περιουσίας επιβάλλεται σε ελάχιστες περιπτώσεις φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο πολύ μεγάλα ποσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου