Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο με συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνούΜετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις στον Ασπρόπυργο Αττικής, δύο υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 39 και 36 ετών, διότι μετέφεραν με φορτηγό μεγάλο αριθμό λαθραίων πακέτων τσιγάρων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις που αφορούν τον Τελωνειακό Κώδικα, τη νομοθεσία για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την φορολογία καπνού, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα είναι ακόμα πέντε ημεδαποί ηλικίας 37, 47, 50, 84, 56 ετών καθώς και ένας ακόμη ημεδαπός.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισε και έθεσε υπό διακριτική επιτήρηση αποθήκη εταιρείας στον Ασπρόπυργο, ενώ τη Τρίτη το μεσημέρι, εξήλθαν από την αποθήκη οι δύο συλληφθέντες οδηγώντας φορτηγό και Ι.Χ. αυτοκίνητο, που συνόδευε το προαναφερόμενο φορτηγό.Άμεσα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τα παραπάνω οχήματα και σε έλεγχο που διενήργησαν στο φορτηγό, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 75.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ακολούθησε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με την συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στους χώρους της αποθήκης, όπου και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποθήκευσης λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε επιμελώς απομονωμένο υπόγειο, η πρόσβαση στο οποίο γινόταν μέσω κρυφού ανελκυστήρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, καπνού και αντικείμενα συναφή με τη συσκευασία και τη μεταφορά τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος ημεδαπός συγκατηγορούμενος, είχε προβεί στη σύσταση της εταιρείας με έδρα την Αθήνα, που λειτουργούσε ως βιτρίνα για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, χρησιμοποιώντας ως αποθηκευτικό χώρο –συσκευαστήριο την αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής.Από την έρευνα που διενεργήθηκε σε όλους τους χώρους της αποθήκης αλλά και στα οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

-824.932 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 16.498.640 τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του Υπουργείου Οικονομικών,

-39 κιβώτια καπνού, βάρους 4 περίπου τόνων,

-Φορτηγό και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

-δύο  επικαθήμενα,

-δύο κλαρκ,

-δύο συσκευές ενδοεπικοινωνίας,

-τρία καταγραφικά μηχανήματα με έντεκα κάμερες,

-τέσσερα κινητά τηλέφωνα,

-χρηματικό ποσό των 150 € και των 37 Λέου Ρουμανίας.Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί από την εγκληματική δράση της οργάνωσης υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των 5.000.000 ευρώ.Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου