Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Στον ανακριτή ο 56χρονος που εξαπατούσε πολίτες μέσω τηλεφώνου


Πάτρα: Στον ανακριτή ο 56χρονος που εξαπατούσε πολίτες μέσω τηλεφώνου


Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα, προκειμένου να απολογηθεί, ο 56χρονος Βούλγαρος, μέλος εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε τηλεφωνικά πολίτες, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος συνελήφθη στις 21 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που παραλάμβανε χρήματα από υποτιθέμενο εξαπατημένο αστυνομικό.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εμπλέκονται σε 28 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξαν σε μόνο μία μέρα. Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που οι δράστες αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ξεπερνά τα 350.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή τους εισαγγελικούς λειτουργούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου απαιτούσαν υψηλά χρηματικά ποσά, τα οποία έφταναν έως και τα 80.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες από το δήθεν τροχαίο.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 56χρονος είχε αναλάβει τον ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπράκτορα») από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει τον ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα. Ο δράστης προσποιούμενος τον εισαγγελικό λειτουργό μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματά του καθοδηγούμενος από τους συνεργούς του, οι οποίοι τηλεφωνούσαν στα σταθερά τηλέφωνα των υποψηφίων θυμάτων.

Με τον τρόπο αυτόν, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, επεδίωκαν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν.

Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου