Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

-ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ- ΣΤΟ ΛΥΣΙΠΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Λυσίπειο Πνευματικό Κέντρο, την Πέμπτη !8 Απριλίου, στις 8μ.μ., τα εγκαίνια  και η έκθεση  ζωγραφικής του 5ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου, με θέμα  «οι Ιστορίες του Νερού».
Η έκθεση διοργανώθηκε  από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σύλλογο των Διδασκόντων και των παιδιών του παραπάνω σχολείου, καθώς επίσης σημαντική υπήρξε η συμβολή και η βοήθεια του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Κορίνθου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο θεματικός περιφερειάρχης κ. Παπαφωτίου, εκ μέρους της Μητρόπολης Κορίνθου  ο πανοσιολογιότατος κ. Αρκάδιος, ο Δ/ντής της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργάκης, γονείς,  παιδιά και  αρκετοί συμπολίτες μας.
Με επίκεντρο το παραμύθι της συμπολίτισσας μας εικαστικού Καλής Νικολού «Ο Σωλήνας και οι ιστορίες του Νερού» που πλαισιώθηκαν  με τις ευρηματικές ζωγραφιές των παιδιών του 5ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσιάστηκαν επίσης στην έκθεση οι δραστηριότητες των διεθνών οργανώσεων UNICEF, ACTIONAID, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, SAVEGREEKWATER,  προβάλλοντας ταυτόχρονα στο κοινό το επιχείρημα ότι, «Η πρόσβαση στο νερό  είναι δικαίωμα στη ζωή και η διάθεσή του δεν είναι πάντα δεδομένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου